Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od sočiva»Posna supa sa sočivom i maslinama

Posna supa sa sočivom i maslinama

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Posna supa sa sočivom i maslinama
Fotografije: Tanya Levenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Neočekivano ukusna kombinacija sočiva i maslina, odgovarajuća za vegane, vegetarijance, oni koji poste i obične gladnike"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 250 g
  • crni luk - 1 glavica
  • crveni luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 2 komada, struk
  • paradajz - 1/2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • masline - 10 - 14 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • čubar - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo operite i stavite u šerpu. Prelijte hladnom vodom - oko dve litre. Stavite na vatru.

Povrće - luk, papriku, šargarepu, strukove celera i paradajz isecite na sitne komade.

Čim sočivo provri u njega dodajte polovinu povrća i 2-3 supene kašike ulja.

Kad se sočivo skuva, skinite sa vatre i stavite tiganj u kojem pravite zapršku od preostalog povrća, brašna i aleve paprike.

Kad brašno dobije braonkastu boju, sipajte 5-6 kutlača od bujona iz sočiva. Dodajte i masline.

Zaprška treba da vri oko 3-4 minuta. Nakon toga sipajte u sočivo.

Promešajte lepo i nakon oko 5-6 minuta posolite po ukusu, dodajte čubar i iseckan beli luk.

Isključite ringlu i nakon oko 5 minuta servirajte.

Ako želite varijatnu koja nije posna, možete posuti sočivo mrvljenim sirom ili rendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: