Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita Savijača»Posna uvijena pita sa sočivom

Posna uvijena pita sa sočivom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k967
Posna uvijena pita sa sočivom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
17/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
48 min.
Porcije
4
"Posna uvijena pita sa sočivom je sjajna za doručak, ručak ili večeru!"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 3/4 šolje (260 g, kuvano)
  • praziluk - 1 struk
  • kore za pitu - 8 komada, fine
  • beli luk - 2 čena
  • kumin - 2 prstohvata
  • ulje - 50 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • biber - 2 prstohvata
  • paradajz pire - 5 kašika
  • peršun - 4 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite crveno sočivo da se natopi 3-4 sata u vodi. Nakon toga prospite vodu, sipajte svežu i kuvajte sočivo 15 minuta. Ono će biti gotovo zbog kontinuiranog natapanja.

Nastavite sa spremanjem ostalih sastojaka za pitu sa sočivom.

Očistite i isecite na sitno praziluk, samo beli deo. Zapržite dok ne omekša. Sipajte paradajz pire, začine i kuvajte dok ne uvri tečnost.

Dodajte peršun, usitnjen, kao i sočivo. Promešajte dobro.

Uzmite jednu koru za pitu, namažite je, stavite drugu koru i sipajte nadev posne pite. Uvijte u rolat i u puža.

Uradite isto dok se kore ne potroše, ređajući ih u namazanu pravougaonu posudu za pečenje (22x24 cm).

Namažite ukusnu pitu sa uljem i pecite pola sata na umerenoj rerni - 180 stepeni.

Posna uvijena pita sa sočivom je sjajna za doručak, ručak ili večeru!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: