Način pripreme
Tehnologija spremanja jela je drugačija. Dobro je da nema prženja, ukus je obogaćen bujonom, začina i teksturom povrća.
Čistimo meso od žila i masnoća i sečemo ga na male komadiće. Stavljamo ga u hladan bujon. Dodajemo luk, isečen na četiri parčića, kocke šargarepe i korene peršuna.
Kuvamo na laganoj vatri dok se svinjsko meso na pola ne skuva. Sklanjamo luk i peršun, oni su već dodatno začinili bujon.
U vatrostalnu posudu sipamo opran i oceđen pirinač. Dodajemo bujon i meso.
Sečemo tikvice na kocke, a iz zamrzivača vadimo kesu sa sitno isečenim crvenim paprikama.
Dodajemo ih, začinjavajući solju, biberom, karijem i biljnom masnoćom.
Zapečemo jelo u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo, pri čemu smo koristili aluminijumsku foliju. Nakon vađenja iz rerne, prekrivamo pamučnom krpom.
Serviramo toplo, posipajući svežim peršunom.