Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Bljine»Ruske mini bline

Ruske mini bline

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Ruske mini bline
Fotografije: Diana Kostova
7 / 11sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Koliko god mini blina da napravite neće ih biti dovoljno - uveravamo vas iz iskustva"

Potrebni sastojci

  • brašno - 60 g, belo
  • brašno od heljde - 100 g
  • kvasac - 20 g, svež
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 prstohvata
  • ulje - ili maslac za premazivanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa šećerom u mlakom svežem mleku. Sačekajte dva minuta i dodajte jaje, prethodno umućeno, dve vrste brašna i na kraju so. Lepo umutite smesu, nemojte se brinuti što je retka, tako treba da bude.

Ostavite na oko 1 sat da se udvostruči.

Ugrejte tiganj, namazan sa malo ulja ili kravljeg maslaca. Vatra treba da bude umerena.

Malom kutlačom ili kašikom stavljajte od mekane smese u centar tiganja, ona će se razliti koliko je potrebno da boije oblik blone.

Pecite dok ne dobije zlatnu boju i okrenite i sa druge strane na kratko da dobije boju.

Nakon svake mažite tiganj ponovo zato što ona upija mast.

Bline izvadite i poređajte jedna na drugu da bi održavale toplotu.

Bline servirajte sa slanim ili slatkim nadevom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: