Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Zapečeni paradajz sa sirom i lukom

Zapečeni paradajz sa sirom i lukom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
1312866823
Zapečeni paradajz sa sirom i lukom
Fotografije: Asya Zaevska
2 / 3
21/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Neverovatno ekonomično predjelo, koje se najbrže sprema"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 komada (veliki)
  • luk - 1 glavica
  • sir - 100 g
  • peršun - 1/2 veze
  • maslac - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz dobro operite i isecite im poklopce. Zatim ih izdubite pomoću male kašike (možete idubljeni deo iskoristiti za drugo jelo i ispasirati ga), pa ih posolite iznutra.

Posebno počistite luk i sitno iseckajte. Pomešajte iseckani peršun, sir i meki maslac i blago ih ispasirajte viljuškom.

Dobijenom smesom napunite paradajz i poređajte u tavu (sipajte malo vode u tavu).

Pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu.

Pecite 20 minuta na 220 stepeni, pa zatim sklonite foliju i vratite da se peče oko 20-25 minuta (ili dok jelo ne bude gotovo).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: