Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Tortelini»Tortelini s paradajz sosom i belim lukom

Tortelini s paradajz sosom i belim lukom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Tortelini s paradajz sosom i belim lukom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 5
22/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Iskušenja sa testeninom i aromatičnim sosom - sačuvani samo za prijatelje"

Potrebni sastojci

  • tortelini - 400 g
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 3 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • šećer - 1/2 kašičice
  • bosiljak - svež
  • parmezan - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Tortelini se skuvaju u posoljenoj vodi. Vade se i ocede se od vode.

U dubokom tiganju se zagreva maslinovo ulje i u njemu se prže kriške belog luka. Paradajz se pasira (može da bude i iz konzerve) i takođe se stavlja u tiganj.

Dodaje se so po ukusu i malo šećera da se umekša kiseli ukus od paradajza. Nakon što ispari voda stavlja se sitno iseckan sveži bosiljak.

Čim se sos zgusne u njega se spuštaju tortelini i tiganj se sklanja sa ringle.

Gotovi tortelini se serviraju posuti narendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: