Tortelini s paradajz sosom i belim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
22/07/2018
"Iskušenja sa testeninom i aromatičnim sosom - sačuvani samo za prijatelje "
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 067
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Tortelini

Način pripreme

Tortelini se skuvaju u posoljenoj vodi. Vade se i ocede se od vode.

U dubokom tiganju se zagreva maslinovo ulje i u njemu se prže kriške belog luka. Paradajz se pasira (može da bude i iz konzerve) i takođe se stavlja u tiganj.

Dodaje se so po ukusu i malo šećera da se umekša kiseli ukus od paradajza. Nakon što ispari voda stavlja se sitno iseckan sveži bosiljak.

Čim se sos zgusne u njega se spuštaju tortelini i tiganj se sklanja sa ringle.

Gotovi tortelini se serviraju posuti narendanim kačkavaljem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar