Rižoto sa pečurkom lisičarom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
22/07/2018
"Rižoto sa aromatičnim pečurkama, da dodamo i flašu Prošeka, da sreća bude potpuna "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano178
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke četkom, a ako su previše prljave operite ih i osušite. Pirinač takođe operite i natopite na kratko u vodi.

Iskidajte lisičaru i zapržite u malo zagrejanog ulja dok ne pusti blago vodicu.

Prebacite u posebnu posudu zajedno sa bujonom i zagrejte još malo masnoće, odokativno, u tiganju. Zapržite iseckan mladi luk, nakon čega dodate i očišćen i isečen beli luk.

Dodajte oceđen pirinač i zapržite na kratko zajedno s njim. Dolijte i bujon koji se odvojio od pečuraka i postepeno dodajte po pola ili po šolju tople vode, mešajte dok je ne apsorbuje pirinač i nakon toga dolivajte dok se pirinač ne skuva, ali ne potpuno, jer treba da ostane ne potpuno skuvan i da je blago hrskav. Malo pre kraja kuvanja dodajte i pečurke i mešajte pažljivo sa njima.

Na kraju začinite solju i biberom i promešajte sa 2-3 kašike krem sira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar