Način pripreme
Očistite i isecite krompir i šargerepu na tanke krugove. Isecite meso na male kocke.
Luk isecite na sitno, čorizo na tanke krugove, a pečurke na tanke parčiće. Rastvorite bujon u kipućoj vodi na ringli i kuvajte 5 minuta. Procedite.
Zagrejte ulje u odgovarajućoj posudi na ringli (posuda treba da bude odgovarajuća i za pečenje u rerni). Propržite kocke mesa oko 10 minuta. Dodajte luk i pečurke. Dobro promešajte.
Pržite oko 5 minuta i dodajte čorizo. Začinite solju i začinom za kesadilju. Pržite još 2-3 minuta, mešajući. Umutite jaja sa svežim mlekom. Narendajte kačkavalj i dodajte ga u jaja. Začinite solju.
Izvadite meso iz tiganja. Sipajte malo ulja i zapržite na kratko skuvani krompir i šargarepu. Rasporedite ih dobro po dnu. Odozgo sipajte meso sa pečurkama. Sipajte umućena jaja sa mlekom.
Smanjite vatru i kuvajte oko 10-15 minuta, dok jaja vidno ne počnu da se zgušnjavaju. Uključite rernu na gornje pečenje na 180 stepeni i prebacite posudu sa tortiljom pod zagrejane grejače.
Pecite oko 10 minuta, ili dok se jaja s kačkavaljem ne zapeku. Kad je gotovo ostavite tortilju da se ohladi i tada je izvadite iz posude, stavljajući veliki tanjir iznad posude s tortiljom i okrenite.
Pre toga prođite blago nožem po ivici posude. Donji deo tortilje je sa krompirom i šargarepom. Ako želite da je odozgo zapečeni deo s kačkavaljem naophodno je još jedno okretanje.