Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Španska tortilja»Tortilja sa svinjetinom

Tortilja sa svinjetinom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Tortilja sa svinjetinom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ako je istina, da put do muškog srca vodi preko stomaka, onda je ova tortilja sa svinjetinom prava brzinska magistrala"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, srednje veličine
  • šargarepa - 2 komada
  • bujon - 1 kocka, od povrća
  • luk - 1 velika glavica
  • svinjsko meso - 200 g, od vrata
  • ulje - 3 kašike
  • pečurke - 3 komada
  • čorizo - 1 komad, parče
  • jaja - 4 - 5 komada
  • mleko - 150 ml
  • kačkavalj - 200 g
  • so - po ukusu
  • biber
  • začin za kesadilju - 1 kašika (čili, suvi beli luk i luk, kumin, so, aleva paprika i biber)
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite krompir i šargerepu na tanke krugove. Isecite meso na male kocke.

Luk isecite na sitno, čorizo na tanke krugove, a pečurke na tanke parčiće. Rastvorite bujon u kipućoj vodi na ringli i kuvajte 5 minuta. Procedite.

Zagrejte ulje u odgovarajućoj posudi na ringli (posuda treba da bude odgovarajuća i za pečenje u rerni). Propržite kocke mesa oko 10 minuta. Dodajte luk i pečurke. Dobro promešajte.

Pržite oko 5 minuta i dodajte čorizo. Začinite solju i začinom za kesadilju. Pržite još 2-3 minuta, mešajući. Umutite jaja sa svežim mlekom. Narendajte kačkavalj i dodajte ga u jaja. Začinite solju.

Izvadite meso iz tiganja. Sipajte malo ulja i zapržite na kratko skuvani krompir i šargarepu. Rasporedite ih dobro po dnu. Odozgo sipajte meso sa pečurkama. Sipajte umućena jaja sa mlekom.

Smanjite vatru i kuvajte oko 10-15 minuta, dok jaja vidno ne počnu da se zgušnjavaju. Uključite rernu na gornje pečenje na 180 stepeni i prebacite posudu sa tortiljom pod zagrejane grejače.

Pecite oko 10 minuta, ili dok se jaja s kačkavaljem ne zapeku. Kad je gotovo ostavite tortilju da se ohladi i tada je izvadite iz posude, stavljajući veliki tanjir iznad posude s tortiljom i okrenite.

Pre toga prođite blago nožem po ivici posude. Donji deo tortilje je sa krompirom i šargarepom. Ako želite da je odozgo zapečeni deo s kačkavaljem naophodno je još jedno okretanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: