Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Španski keksići Magdalene

Španski keksići Magdalene

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Španski keksići Magdalene
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
9 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Jednostavni, ukusni i brzi keksići - magdalene! Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 8 g
  • jaja - 2 komada, XL (ili 3 mala)
  • sveže mleko - 50 ml
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • šećer - 135 g + za posipanje
  • so - 1 prstohvat
  • kora od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom i soli na mekan krem. Redom i uz neprestano mešanje sipajte mleko i maslinovo ulje.

Stepen miksera ne na minimali i u smesu prosejte brašno sa praškom za pecivo, mutite kratko dok se potpuno ne integriše.

Izrendajte koru od limuna na fino rende za citruse, nemotje rendati beli deo. Lagano promešajte i ostavite u frižideru na 10 minuta ili dok se rerna ne ugreje - na 200 stepeni!

Smesu za magdalene sipajte u rebraste kalupe od sllikona ili papira, kao mafine. Punite 3/4 od kalupa i pospite sa malo šećera.

Stavite u ugrejanu rernu i pecite 15-20 minuta, proverite čačkalicom za zube dok ne dobiju zlatnu boju.

Nagla promena temperature smese treba da učini da se na magdalenama stvori vrh, koji je tipičan izgled ovih špansih keksića. Zato je važno da stavite u prethodno urejanu rernu na visokoj temperaturi.

Kad budu gotove, ostaviteih 5 minuta u rerni, malo otvorite vrata.

Jednostavni, ukusni i brzi keksići - magdalene! Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: