Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od zečetine»Supa sa zečijim glavicama

Supa sa zečijim glavicama

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Supa sa zečijim glavicama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Samo da znate kakva supa ispadne od zečijih glava, odmah ćete potrčati da kupite"

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 4 glavice
  • luk - 2 glavice
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1/2 korena
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • rezanca - 1/2 šolje
  • biber - 5 zrna
  • maslac - 3 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci se izvade da se opuste na sobnoj temperaturi. Očišćene i oprane zečije glavice se stavljau u duboku šerpu.

Prelivaju se vodom i dodaje im se celer i biber. Sole se i kuvaju se 30 minuta. Nakon toga se izvade i odvoje od kosti.

U bujon se stavlja očišćeno i na sitno isečeno povrće. Ostavlja se da omekša i meso se vraća u njega. Dodaje se razance i začinjava se jajetom i mlekom.

Ringla se isključuje i supa se ostavlja da vri još nekoliko minuta na temperaturi koja je ostala. Servira se sa sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: