Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Sutlijaš»Mleko sa pirinčem na indijski način

Mleko sa pirinčem na indijski način

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Mleko sa pirinčem na indijski način4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Jedna aromatičnija i egzotična verzija deci i odraslim omiljenog mleka sa prinčem"

Potrebni sastojci

  • pirinač basmati - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 4 - 5 šolja
  • smeđi šećer - 3 kašike ili po ukusu
  • bademi - 50 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • vanila - 1 kašičica (može da se koristi i ružina voda)
  • kardamon - 3 - 4 zrna (ili nekoliko prstohvata u prahu)
  • cimet - 1 prstohvat
  • šafran - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere da voda bude bistra, preliva se šoljom vode, teko toliko da je prekrije i ostavlja se 1 sat.

Bademi se prelivaju vodom i ostavlja se jednu noć.

Nakon toga bademi i suvo grožđe se prelivaju vrelom vodom, bademima se sklanja ljuska i deo njih se iseče na parčiće. Suvo grožđe se iscedi.

Mleko se zagreva dodaje se vanila, šećer, šafran, cimet, karadamon i pirinač. Kuva se u krem na umerenijoj ringli, treba da se krčka uz neprekidno mešanje. Smesa treba da liči na kašu.

Kada je potpuno gotovo, dodaju se bademi i suvo grožđe. Raspodeli se u posudice.

Odozgo se ukrašava celim bademima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: