Ćuftice od krompira sa nadevom od mlevenog mesa

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
26/07/2018
"Gledajte na njih kao obrnute ćuftice, gde je mleveno meso unutra, a ne spolja "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano262
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • maslac - 90 g
  • brašno - 3 supene kašike
  • mirođija - 1 supena kašika, suva
  • biber - po ukusu
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica, puna, tucana, ljuta
  • za nadev
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1/2 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 bogat prstohvat
  • ulje - 40 - 50 ml
  • da se uvaljaju
  • jaja - 1 komad
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Dok su još tople, skoro vrele (koristite rukavice da se ne opečete) oljuštite ih i lepo izgnječite viljuškom zajedno sa maslacem, brašnom, solju i začinima.

Ovako dobijeni pire ostavite da se potpuno ohladi.

Luk iseckajte i propržite dok ne dobije lepu boju u ugrejanom ulju. Dodajte mleveno meso i beli luk - izrendan i mešajte dok se ne izmrvi.

Onda sipajte alevu papirku, biber i kumin, so po ukusu i kuvajte još 1-2 minuta na umernoj/tihoj vatri.

Ostavite da se nadev ohladi i onda oblikujte ćuftice. Uzmite loptu pirea, spljeskajte je, a u centar stavite od nadeva. Uvijte i zatvorite ivice i oblikujte loptu.

Svaku ćufticu uvljajte prvo u umućeno jaje, posle u prezle i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja i pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Servirajte tople ili hladne - istog ukusa su.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar