Način pripreme
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Dok su još tople, skoro vrele (koristite rukavice da se ne opečete) oljuštite ih i lepo izgnječite viljuškom zajedno sa maslacem, brašnom, solju i začinima.
Ovako dobijeni pire ostavite da se potpuno ohladi.
Luk iseckajte i propržite dok ne dobije lepu boju u ugrejanom ulju. Dodajte mleveno meso i beli luk - izrendan i mešajte dok se ne izmrvi.
Onda sipajte alevu papirku, biber i kumin, so po ukusu i kuvajte još 1-2 minuta na umernoj/tihoj vatri.
Ostavite da se nadev ohladi i onda oblikujte ćuftice. Uzmite loptu pirea, spljeskajte je, a u centar stavite od nadeva. Uvijte i zatvorite ivice i oblikujte loptu.
Svaku ćufticu uvljajte prvo u umućeno jaje, posle u prezle i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja i pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Servirajte tople ili hladne - istog ukusa su.
Prijatno!