Janija od jagnjećeg vrata

26/07/2018
"A meso od vrata jagnjeta sačuvajte specijalno za ovu janiju - jedinstvenog ukusa je "
Priprema25 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno155 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano151
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći vrat - 1 komad /oko 500 g/
  • mladi luk - 1 veza
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1/2 komada
  • krompir - 4 - 5 komada, krupniji, svež
  • brašno - 2 supene kašike, ravne
  • nana - 1/2 veze
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • peršun - 1 - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeći vrat skuvajte, najbolje u ekspres loncu, da bi bilo brže.

Kad meso bude gotov - nakon oko 90 minuta, odvojite ga od kostiju, ali pazite da meso ostane krupnije.

Nakon toga dinstajte mladi luk i crni luk u ulju. Dodajte iseckanu šargarepu, papriku i krompir. Kad se zaprže, dodajte brašno, biber i isečene začine.

Nakon toga deo bujona jagnjetine, promešajte i ostavite da vri dva-tri minuta.

Nakon toga sipajte povrće u šerpu u kojoj je jagnjeće meso sa bujonom.

Kuvajte oko 15 minuta ili dok se krompir ne skuva.

Na kraju začinite janiju sa još malo isečene nane i isključite ringlu.

Janiju servirajte toplu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar