Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Janija»Janija od jagnjećeg vrata

Janija od jagnjećeg vrata

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167943
Janija od jagnjećeg vrata
Fotografije: Tanya Levenova
2 / 3
26/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
155 min.
Porcije
8
"A meso od vrata jagnjeta sačuvajte specijalno za ovu janiju - jedinstvenog ukusa je"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći vrat - 1 komad /oko 500 g/
  • mladi luk - 1 veza
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1/2 komada
  • krompir - 4 - 5 komada, krupniji, svež
  • brašno - 2 supene kašike, ravne
  • nana - 1/2 veze
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • peršun - 1 - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeći vrat skuvajte, najbolje u ekspres loncu, da bi bilo brže.

Kad meso bude gotov - nakon oko 90 minuta, odvojite ga od kostiju, ali pazite da meso ostane krupnije.

Nakon toga dinstajte mladi luk i crni luk u ulju. Dodajte iseckanu šargarepu, papriku i krompir. Kad se zaprže, dodajte brašno, biber i isečene začine.

Nakon toga deo bujona jagnjetine, promešajte i ostavite da vri dva-tri minuta.

Nakon toga sipajte povrće u šerpu u kojoj je jagnjeće meso sa bujonom.

Kuvajte oko 15 minuta ili dok se krompir ne skuva.

Na kraju začinite janiju sa još malo isečene nane i isključite ringlu.

Janiju servirajte toplu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: