Način pripreme
1. Očistite pečurke i isecite ih po dužini na tanke kriške zajedno sa korenima. Čenove belog lika isecite na kriške.
2. Ugrejte 3 supene kašike maslinovog ulja i maslaca i u njima propržite pečurke i beli luk. Čim puste mirise, dodajte malo soli, ruzmarin i prstohvat bibera.
3. Kuvajte 5 minuta na umerenoj vatri i sipajte pavlaku. Možete smanjiti vatru da ne pregori. Mešajte još 3-4 minuta i skinite sa vatre.
4. Jagnjeći šnicle od vrata pecite na umerenoj/jakoj vatri u tiganju sa 2 supene kašike maslinovog ulje oko 4-5 minuta sa svake strane. U zavisnosti od debljine krugova, možda će biti potrebno više ili manje vremena. Stepen pečenja je po vašoj želji, ali je važno da ne preterate da se jagnjetina ne bi osušila.
5. Gotove krugove jagnjećeg vrata rasporedite na tanjire, pospite krupnijom solju i preko stavite od pečuraka sa pavlakom.
Jedite tople sa čašom lepog crvenog vina.
Prijatno!