Jagnjeća čorba sa peršunom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
27/07/2018
"Ako u jednu jagnjeću čorbicu ne stavite peršun, nemojte ni da nam je nudite "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 300 - 400 g
  • maslac - 2 - 3 kašike
  • luk - 1 vezica, sitno isečen, mladi
  • brašno - 1 kašika
  • peršun - 1 vezica, isečen
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 - 4 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male komadiće, prelijte hladnom vodom i kuvajte dok ne omekša. Zagrejte maslac i zapržite sitno isečeni luk.

Kada omekša, dodajte brašno i sitno isečen peršun. Razredite delom bujona i dodajte supu.

Ostavite čorbu da provri još 10 minuta nakon čega začinjavate jajetom i kiselim mlekom. Servirajte jelo vruće.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar