Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa peršunom

Jagnjeća čorba sa peršunom

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Jagnjeća čorba sa peršunom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Odlučili smo da spremimo jagnjeću čorbu koja dušu greje i koju ćemo začiniti svežim peršunom"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 500 g
  • kiselo mleko - 150 g
  • mladi luk - 1 veza
  • peršun - 2 - 3 veze
  • jaja - 1 - 2 koada
  • pirinač - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • maslac - 2 - 3 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso operite i isecite na manje komade. Stavite ga u 800 ml vode i ostavite ga da se kuva. Dodajte i malo soli. Kada eso bude polugotovo, onda dodajte pirinač.

U maslacu propržite luk i peršun, dodajte brašno i još malo propržite i dodajte čorbi.

Ostavite da se kuva sve dok ne bude gotovo. Kada se malo ohladi, zapržite sa umućenim jajima i kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: