Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Brza Predjela»Pečurke sa lukom u sosu od paradajza

Pečurke sa lukom u sosu od paradajza

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k134
Pečurke sa lukom u sosu od paradajza
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
28/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Brzo jelo, koje mogu vegani i vegetarijanci da jedu"

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 400 g
  • sos od paradajza - 150 ml, sa solju i bosiljkom
  • luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • origano - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke i luk očistite.

Luk isecite na kockice, a pečurke na tanke komadiće. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na umerenoj vatri.

Dodajte luk i pržite oko 5 minuta, da omekša.

Dodajte pečruke i pržite još 10 minuta. Dodajte origano, biber i so.

Dodajte sos od paradajza i ostavite jelo da se prži još oko 10 minuta, mešajući s vremena na vreme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: