Pikantne enčilade sa mlevenim mesom

28/07/2018
"Objavljujemo dan meksičke kuhinje i preporučujemo svim gurmanima ove pikantne enčilade sa mlevenim mesom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano407
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 250 g
  • tortilje - 2 komada
  • avokado - 1 komad
  • paradajz - 2 koamda
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • luk - 1/2 glavice
  • crveni pasulj - 150 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • čili - 1/2 kašičice, ljut
  • kumin - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte. Ugrejte 2 supene kašike ulja u tiganju na umerenoj vatri i propržite luk oko 3 minuta.

Dodajte čili i mešajte oko minut. Dodajte pasulj. Pržite pasulj oko 10-15 minuta.

Ugrejte 1 supenu kašiku ulja u dugom tiganju i propržite mleveno meso, pritiskajte dok se ne izmrvi. Dodajte kumin, biber, alevu papriku i so po ukusu, nakon oko minut dodajte polovinu paradajza, isečenog na kockice.

Pržite oko 15-20 minuta ili dok tečnost potpuno ne ispari. Isecite avokado i drugi paradajz, sitno iseckan, izgnječite avokado, začinite sokom od limuna i dodajte paradajz, isečen na kockice. Promešajte.

Ugrejte tortilje na suvom tiganju i pospite rendanim kačkavaljem da se rastopi.

Podelite pasulj u dva tanjira.

Sipajte od mlevenog mesa preko tortilja i savijte na dva dela.

Stavite ih na pasulj. Odozgo sipajte avokado sa paradajzom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar