Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Tapenada sa maslinama i kaprom

Tapenada sa maslinama i kaprom

ZoriZori
Guru
8932865k
Tapenada sa maslinama i kaprom
Fotografije: Zori
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
8
"Tapenada, odgovarajuća za svaku prefinjenu žurku, ali i za svako okupljanje sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • crne masline - 250 g
  • kapar - 100 g
  • file od inćuna - 100 g, u sopstvenom sosu
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • limun - sok od 1/2
* merne jedinice

Način pripreme

Masline prritisnite nožem i odvojite od koštica. Sitno ih isecite.

Beli luk očistite od ljuspica i izgnječite.

File inćuna takođe sitno iseckajte.

Sve sastojke stavite u multipraktik ili blender i pomešajte. Dodajte sok od limuna, sve promešajte.

Tapenadu možete staviti u staklenu teglu i da čuvate u frižideru do 2 nedelje.

Možete servirati kao predjelo sa prepečenim kriškama hleba, namazanu na prepečeni baget, bruskete ili nešto drugo po vašem izboru.

Ukrasite celim maslinama i listićima peršuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: