Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena Salata»Salata sa sočivom i kaprom

Salata sa sočivom i kaprom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k958
Salata sa sočivom i kaprom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
15/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Salata sa sočivom i kaprom je neophodna doza zdravlja za svaki dan! Osim toga ostaviće dobar utisak na vaše goste"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 120 g (crveno)
  • kapar - oko 12 komada, veliki (oko 2 kašike)
  • zelena salata - 1 pakovnje, sveži listovi (4 šake)
  • čeri paradajz - 12 komada
  • gauda - 60 g, zrela
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • sok od limuna - 2 kašike ili po ukusu
  • balsamiko sirće - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

strongOperite crveno sočivo i skuvajte ga dok ne omekša. Ocedite i ostavite da se ohladi.

Kada je gotovo, začinite biberom, solju, maslinovim uljem i sokom od limuna.

Stavite u posudu listove salate sa prepolovljenim čeri paradajzom. Dodajte začinjeno sočivo, stavite još soli i maslinovog ulja i promešajte.

Rasporedite u dve posude za salatu i poređajte odozgo kapar i namrvljenu gaudu.

Zrela gauda je tvrda, veoma aromatična i zasićene boje. Prepoznaćete je po crnoj korici, jer su poluzrela ili svežije drugačije boje omotača (svetlija, žuta ili narandžasta).

Pospite salatu sa crvenim sočivom balsamiko sirćetom i servirajte.

Prijatno uz ovu salatu sa sočivom i kaprom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: