Sušena slanina

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Sušena slanina
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
20
"Hoćete li uspeti da je sačuvate da se osuši ili su je ukućani već napali"

Potrebni sastojci

  • slanina - 3 kg
  • morska so - 3 kg, krupna
  • čubar
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Svežu slaninu isecite na kvadratne parčiće i stavite u veliku šerpu na čije ste dono sipali obilno krupnu so.

Pokrijte jedan red solju i poređajte drugi, na kraju prekrijte solju i odozgo dobro rasporedite da se ne vidi slanina. Pokrijte poklopcem i ostavite na hladnom mestu tri dana.

Nakon što je već upila so, izvadite svako parče o očistite od soli. U posudi promešajte začine po vašem ukusu, ali obavezno treba da bude mnogo aleve paprike, bibera, čubra i soli.

Potapajte svako parče i pritiskajte dobro, da se zalepe začini, napravite rupu i provucite konac.

Zakačite slaninu da se suši na hladnom i provetrivom mestu.

Čudesno meze uz vino tokom zime.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: