Voćni krem sa ananasom, trešnjama i čokoladnom mentom

29/07/2018
"Jedinstven desert sa kojim nećete želeti da poslužite goste, zato što se ukusna jela ne dele"
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano121
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ananas - 200 g
  • trešnje - 20 komada
  • čokoladne bombone - 4 komada, After Eight
  • sveže mleko - 2 šolja
  • pavlaka - 1 šolja
  • šećer - 2 supene kašike
  • jaja - 3 komada
  • pšenični skrob - 3 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šećer umutimo na penu. Skuvamo sveže mleko na tihoj vatri, dodajemo u njega prstohvat soli.

Pšenicčni skrob pomešamo sa malo hladne vode. Lagano ga dodajemo u mleko. Mešamo neprestano da se ne stvore grudvice.

Hladnu smesu dodajemo u jaja. Dodajemo vanilu. Napravljenu smesu kuvamo uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Ananas sečemo na kockice i dobro ocedimo. Pasiramo ga i pomešamo sa pavlakom i šećerom u prahu. Smesu dodajemo u mlak krem i ponovo mutimo.

Trešnje očistimo od koštica.

Rasporedimo u čaše za serviranje.

Na njih rasporedimo krem. U sredinu stavljamo čokoladne bombone. Toplina topi čokoladu i oslobaća nadev od mente u kremu.

Ukrašavamo kriškama ananasa i trešnjama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar