Način pripreme
Pirinčane štapiće (napravljene od pirinčanog brašna, soli i vode) ili keksiće i gotov slatko-kiseli sos (napravljen od paradajz sosa, pirinčanog sirćeta, skroba, natrijum-glutaminata, susamovog ulja, soli) možete kupiti u kineskim prodavnicama.
Originalni korejski tokboki se prvi sa ljutom pastom Gočudžang (Go Chu Jang), ali pošto samo ja jedem ljuto u kući, odlučila sam da bude sa slatko-kiselim sosom.
Prethodno očistimo i isečemo paprike i šargarepu na tanke i duge komade, a luk na tanak polumesec.
Ugrejte ulje na umerenoj tempraturi u dubokom tiganju.
Pržite povrće oko 5 minuta. Dodajte pirinčane štapiće, mešajte i pržite oko 2 minuta. Dodajte vodu i slatko-kiseli sos i promešajte.
Ostavite jelo da se kuva oko 15-20 minuta na umerneoj/slaboj temperaturi dok pirinčani štapići ne omekšaju i dok se sos ne zgusne.
Mešajte priodično da se štapići ne zalepe za dno.
Kad bude gotovo, u ugrejanom tiganju na vatri na kratko propržite susam i pospite jelo. Servirajte toplo.