Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Punjeno pile sa pirinčem i spanaćem

Punjeno pile sa pirinčem i spanaćem

Teodora TonevaTeodora Toneva
Početnik
14670
Punjeno pile sa pirinčem i spanaćem
Fotografije: Teodora Toneva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
4
"Pile sa nadevom, koje pliva u nadevu, prosto nema šanse da nije super ukusno"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, celo
  • pirinač - 1 šolja za vodu
  • luk - 1 srednja glavica
  • spanać - oko 300 g, zamrznut
  • ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za nadev propržimo luk, u njega dodajemo pirinač, pržimo dok pirinač ne pobeli. Ja koristim zamrznut spanać, odmrznem potrebnu količinu spanaća i dodajemo ga sa prvom šoljom vode u pirinač. Pirinač kuvam sa ukupne dve šolje vode.

Pre nego što skinemo sa vatre začinimo solju i biberom po ukusu. Ostavljamo nadev da se malo ohladi, pre nego što napunimo pile. Za recept koristim pile srednje veličine.

Operemo ga i punimo nadevom, od kojeg ostaje skoro polovina. Kad napunimo pile možemo ga ušiti ili učvrstit čačkalicama za zube. Ja koristim čačkalice.

Kad zatvorimo pile, mažemo ga uljem ili margarinom i posipamo alevom paprikom i začinimo solju. Preostali nadev rasporedimo oko pileta u plehu i dodajemo vodu, koliko da pokrije pirinač, ali da je do nivoa.

Pokrivamo pleh folijom i pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatorom, sat i po, nakon prvog sata skidamo foliju da se pile zapeče.

Nakon prvog sata skidamo čačkalice za zube, kojima smo zatvorili pile. U recept možemo dodati i pečurke sa nadevom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: