Način pripreme
Natrljajte teleće kotlete ruzmarinom i belim lukom sa svake strane i začinite po ukusu; nakon toga ih ostavite da odstoje 10 minuta.
Zagrejte masnoću za kuvanje u tiganju, stavite na srednje jaku vatru.
Kuvajte kotlete u tiganju dok ne postanu zlatasto braon (oko 5 do 7 minuta sa svake strane).
Prebacite kotlete iz tiganja u ekspres lonac.
U međuvremenu u prethodno korišćen tiganj dodajte pečurke i koren peršuna u sotirajte dva minuta.
Glazirajte vinom, minut, ako rešite da ga koristite.
Dodajte pileći bujon da se zagreje, ostružite sve sa dna tiganja.
Sipahte pileći bujon i sotirane pečurke u šerpu.
Dinstajte 15 minuta na srednjoj ringli.
Po želji dodajte pavlaku 1 kašiku ili nešto drugo da se zgusne.
Uživajte u vašim dinstanim kotletima od mlade teletine!