Cvekla u teglama

Boki LazicBoki Lazic
Početnik
159
187
337
4
1
30/01/2021
"Niste znali kako da konzervirate cveklu? Evo recepta"
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano71
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • cvekla - 3kg
  • voda - 1l
  • šećer - 3, 5 s.k
  • so - 1 s.k
  • alkoholno sirće 0, 35l
  • konzervans - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Cele cvekle (sa korom) skuvati ali tako da ne budu previše meke (kad voda provri, kuvati još 20-tak minuta). Ostaviti da se ohladi.

Ohlađenu cveklu oljuštiti i izrezati na kolutove ili ako su male cvekle mozete ostaviti cele, izrezati na pola ili četvrti. Staviti u veću posudu.

Pomešati vodu, sirće, so, šećer i konzervans. Mešati dok se suvi sastojci istope i ovom mešavinom preliti narezanu cveklu. Ostaviti da stoji 1h i povremeno promešati.

Sipati cveklu u tegle pa svaku teglu naliti prelivom. Cvekla mora da bude potpuno pokrivena tečnošću. Tegle zatvorite poklopcima.Tegle staviti na hladno, tamno mesto.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar