Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Cvekla u teglama

Cvekla u teglama

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
241389462974
Cvekla u teglama
Fotografije: Boki Lazic
1 / 4
30/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
1
"Niste znali kako da konzervirate cveklu? Evo recepta"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 3kg
  • voda - 1l
  • šećer - 3, 5 s.k
  • so - 1 s.k
  • alkoholno sirće 0, 35l
  • konzervans - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Cele cvekle (sa korom) skuvati ali tako da ne budu previše meke (kad voda provri, kuvati još 20-tak minuta). Ostaviti da se ohladi.

Ohlađenu cveklu oljuštiti i izrezati na kolutove ili ako su male cvekle mozete ostaviti cele, izrezati na pola ili četvrti. Staviti u veću posudu.

Pomešati vodu, sirće, so, šećer i konzervans. Mešati dok se suvi sastojci istope i ovom mešavinom preliti narezanu cveklu. Ostaviti da stoji 1h i povremeno promešati.

Sipati cveklu u tegle pa svaku teglu naliti prelivom. Cvekla mora da bude potpuno pokrivena tečnošću. Tegle zatvorite poklopcima.Tegle staviti na hladno, tamno mesto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: