Čorba od pečuraka

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Čorba od pečuraka
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Uvek imamo mesto za posudicu čorbe od pečuraka"

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 250 g
  • šaragrepa - 2 komada, srednje veličine
  • luk - 1 glavica, crni
  • celer - 1 struk
  • pirinač - 2 kašike
  • pavlaka - 150 ml, za kuvanje
  • peršun - prstohvat
  • estragon - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Čorba od pečuraka koja je i mnogo korisna.

Isecite na sitno luk. šargarepu i celer. U šerpu sipajte šolju maslinovog ulja, stavite povrće, poklopite posudu i dinstajte 10 minuta, mešajući s vremena na vreme. U dinstano povrće dodajte isečene pečurke na kriške.

Sipajte oko litar tople vode. Posolite i kuvajte supu 15 minuta, nakon toga dodajte pirinač i dovršite kuvanje pečuraka sa povrćem. Začinite prstohvatom usitnjenog peršuna, estragonom i prstohvatom bibera.

Sklonite šerpu sa ringle i sipajte u mlazu pavlaku, mešajući energično žičanom mutilicom. Servirajte aromatičnu čorbu od pečuraka vruću. Dobija se mnogo ukusna čorba!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: