Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Krompir»Punjeni krompir sa pečurkama i topljenim sirom

Punjeni krompir sa pečurkama i topljenim sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k949
Punjeni krompir sa pečurkama i topljenim sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
02/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
17 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
77 min.
Porcije
4
"Punjeni krompir sa pečurkama i topljenim sirom - uživanje za sve kod kuće"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada
  • topljeni sir - 70 g
  • pavlaka - 150 - 200 g, za kuvanje
  • pečurke - 150 g, šampinjoni
  • luk - 1/2 glavice, srednji
  • majčina dušica - 1 grančica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • gauda - oko 100 g, za posipanje
  • maslac - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte krompir 25 minuta u blago posoljenoj vodi. Treba da je mekan ali ne prekuvani. Izvadite iz vode i ostavite da se prohladi.

2. Iseckajte luk na sitno i stavite da se zaprži u maslacu i maslinovom ulju na umerenoj vatri. Za to vreme oljuštite pečurke isecite na male kocke.

3. Kada luk omekša, stavite kašiku šećera i ostavite da se blago karamelizuje. To će dati sjajnu notu nadevu.

4. Dodajte pečurke i kuvajte i njih nekoliko minuta, nakon toga sipajte pavlaku i topljeni sir u parčićima. Mešajte dok se ne zgusne i potpuno ne istopi sir i začinite solju, majčinom dušicom i biberom.

5. Isecite krompir na pola i izdubite kao čamce, u koje ćete staviti nadev. Deo izdvojene unutrašnjosti krompira možete da dodate izgnječen u nadev, ako želite.

Ja ponekad radim sledeće - stavljam kašičicu maslaca, sipam malo po malo i mešam dok ne dobijem krem od krompira. Začinjavam solju i biberom. Kada se doda u nadev daje još veću gustinu i kremaste je strukture.

6. Zagrejte rernu do 180 stepeni.

Napunite čamce od krompira smesom i poređajte u namazanu posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta ili dok se odozgo ne stvori korica.

7. Izvadite posudu sa ukusnim punjenim krompirom, pospite narendanom gaudom (svežom, ne zrelom). Ponovo gurnite u rernu da se zapeče.

8. Servirajte ukusan punjeni krompir sa pečurkama i topljenim sirom sa harnirungom od sveže salate ili samostalno kao meze.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: