Način pripreme
Lignje, kad ih očistite, operite ih vodom i dobro ocedite, namažite maslinovim uljem i sa malo himalajske soli. Ostavite da odstoji minimun 30 minuta i pecite na grul tiganju sa svih strana.
Kad se ispeče uvijte u aluminijumsku foliju da se popari i da ostane topao. Kad se ohladi postoji opasnost da ostane žilava.
Papriku ispecite na tiganju. Oljuštite i skinite dršku i semenke.
Tikvicu i patlidžan isecite na krugove, malo posolite, naprskajte maslinovim uljem i pecite na gril tiganju sa obe strane. Neka se povrće ne prepeče, nego da ostane hrskavo.
Lignju isecite na krugove i stavite u sredinu velikog tanjira za salatu. Oko poređajte isečeno grilovano povrće, paradajz, iskidane listove ajzberga.
U posudi pomešajte sok od limuna, maslinovo ulje, himalajsku so i redukciju nara (količina je po vašem ukusu) i začinite salatu.
Bon apeti!