Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Salata od grilovanog i svežeg povrća sa lignjama

Salata od grilovanog i svežeg povrća sa lignjama

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Salata od grilovanog i svežeg povrća sa lignjama
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Gril tiganj je savršen pomoćnik u kuhinji, kad je u pravim rukama"

Potrebni sastojci

  • lignje - 1 tuba sa pipcima
  • ajzberg - 3 - 4 lista
  • paradajz - 1 komad
  • tikvice - 1/2 male
  • patlidžan - 2 - 3 kriške
  • paprike - 1 komad
  • za začinjavanje
  • himalajska so
  • limun
  • maslinovo ulje
  • redukcija nara
* merne jedinice

Način pripreme

Lignje, kad ih očistite, operite ih vodom i dobro ocedite, namažite maslinovim uljem i sa malo himalajske soli. Ostavite da odstoji minimun 30 minuta i pecite na grul tiganju sa svih strana.

Kad se ispeče uvijte u aluminijumsku foliju da se popari i da ostane topao. Kad se ohladi postoji opasnost da ostane žilava.

Papriku ispecite na tiganju. Oljuštite i skinite dršku i semenke.

Tikvicu i patlidžan isecite na krugove, malo posolite, naprskajte maslinovim uljem i pecite na gril tiganju sa obe strane. Neka se povrće ne prepeče, nego da ostane hrskavo.

Lignju isecite na krugove i stavite u sredinu velikog tanjira za salatu. Oko poređajte isečeno grilovano povrće, paradajz, iskidane listove ajzberga.

U posudi pomešajte sok od limuna, maslinovo ulje, himalajsku so i redukciju nara (količina je po vašem ukusu) i začinite salatu.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: