Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Ovnujska čorba-pihtija

Ovnujska čorba-pihtija

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Ovnujska čorba-pihtija1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Iz bakine kuhinje - aromatične ovnujske pihtije za poštovaoce seoske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • ovnujsko meso - 500 g, sa kostima
  • beli luk - 1 glavica
  • sirće - 2 - 3 kašike
  • jaja - 3 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte u posoljenoj vodi ovnujsko meso od rebara ili ovnujskih kostiju, kojima ste skinuli deo mesa.

Kada meso dobro omekša, odvojite ga od kostiju isecite na sitne komade, pa vratite ponovo u čorbu.

Ostavite da proključa i sklonite sa vatre.

Isitnite glavicu belog luka, pa je pomešajte sa sirćetom. Zapržite čorbu sa jajima, koja ste prethodno dobro umutili sa smesom od sirćeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti