Konkili testenina sa spanaćem i tri vrste sira

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
102
701
02/08/2018
"Danas smo na aromatičnim konkilima sa spanaćem - osećajte se pozvani da nam se pridružite "
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano154
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Nakon što se maslac zagreje dodaje se brašno, meša se dok ne porumeni. Doliva se sveže mleko u tankom mlazu, dok se neprekidno meša. Ostavlja se na vatri da provri. Sos treba da se zgusne.

Gorgonzola se izmrvi i dodaje se u sos. Začinjava se oraščićem, biberom i solju. Spanać se popari, ohladi, ocedi i iseče. Pasta se kuva prema uputstvu na pakovanju.

U nju se dodaje spanać, rikota i pasirani beli luk. Meša se pažljivo. Smesa se prabacuje u namazan kalup za pečenje. Posipa se biberom i parmezanom. Peče se u prathodno zagrejanoj rerni dok ne bude potpuno gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar