Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Škembe čorba»Škembe čorba - korak po korak

Škembe čorba - korak po korak

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Škembe čorba - korak po korak
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Teleći škembići sa kiselim mlekom i jajima korak po korak - vidite kako se pravi, probajte koliko je ukusno"

Potrebni sastojci

  • teleći škembići - 800 g
  • žumanca - 4 komada
  • brašno - 3 kašika
  • kiselo mleko - 200 g
  • ljuta aleva paprika - 1 - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • beli luk - 1/2 glavice, istucan
  • sirće - 4 - 5 kašike, vinsko
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo škembe veoma dobro i ostavljamo da odstoji u vodi oko 1 sat. Isečemo ga na krupne parčiće i ostavljamo da vri na srednjoj vatri oko 2 sata dodajući vodu.

Petnaest minuta pre nego što se skloni s vatre dodajemo so. Vadimo iz posude i ostavljamo da se bujon ohladi, a škembe isečemo na parčiće i vraćamo u bujon.

U posudi mutimo žumanca, brašno i kiselo mlko dok se ne dobije glatka kaša.

Uzimamo jednu kutlaču bujona i u tankom mlazu uz neprestano mešanje sipamo u zapršku.

Nakon toga sipamo u šerpu i ostavljamo na slaboj vatri nekoliko minuta ali ne da provri, da se ne preseče jaje.

Stavljamo na ringlu ulje, zagrevamo ga i u njega sipamo 2-3 kašike aleve paproke, dok mešamo intenzivno.

SIpamo odmah u šerpu sa škembe čorbom i mešamo. Serviramo sa istucanim belim lukom i sirćetu.

Po želji možete da dodate i ljutu papriku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: