Način pripreme
Očistite i operite skuše. Dobro ih ocedite od vode u đevđiru. Svaku utrobu ribe obilno pospite biberom, malo soli i malo ulja.
Prebacite u kesu za pečenje i pospite i sa spoljašnje strane.
Zavežite kesu i stavite u frižider na nekoliko sati ili na jednu noć.
Oljuštite šargarepu i isecite na krugove.
Luk, paprike i beli luk i secite na krugove. Oljuštite paradajz i isecite na kockice.
Olčjušteni beli luk isecite na kriške i stavite u stomak skuša.
Isečeni paradajz, paprike i crni luk prebacite u kesu za pečenje u skuše. Začinite začinima - solju, biberom i kuminom i prelijte uljem.
Zavežite kesu, prebacite u pleh i izbušiste čačkalicom za zube sa gornje strane na 2-3 mesta, da se ne naduva prilikom pečenja.
Stavite pleh u prethodno ugreanu rernu na 180 stepeni i pecite na srednjoj rešetki sa uključenim ventilatorom, oko 35 minuta.
Odvojite od kostiju pečene skuše.
Filete prebacite u odgovarajući tanjir za serviranje i servirajte sa dinstanim povrćem.
Ukrasite po vašem ukusu kriškama limuna i skrtukovima mirođije.
Flaša vina je idealno društvo za ovo ukusno jelo!
Prijatno i živeli!