Način pripreme
1. Rernu zagrejati na 200°C.
Očišćene, oprane i posušene ribe poprskati limunovim sokom.
Hleb natopiti vinom.
Bademe naseckati.
2. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da omekša.
Skloniti sa ringle, dodati hleb sa vinom, suvo grožđe, naseckane bademe, malo soli i bibera, posuti peršunom i vratiti na vatru da se sve zajedno proprži još par minuta.
3. Dobijenom smesom nadenuti ribu, rasporediti je po plehu obloženom papirom za pečenje, posuti korijanderom, kuminom, cimetom, tucanom paprikom i preliti zagrejanim medom pomešanim sa devičanskim maslinovim uljem.
4. Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, da lepo porumeni.
Odmah po vađenju iz rerne, ribu preliti limunovim sokom.
Punjenu skušu iz rerne poslužiti uz prilog, salatu i vino po želji.