Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana jaja»Jaja na panađurski način u mikrotalasnoj

Jaja na panađurski način u mikrotalasnoj

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Jaja na panađurski način u mikrotalasnoj
Fotografije: DORA HOLYaNOVA
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
8 min.
Porcije
1
"Ova odlična jaja na panađurski način se pripremaju za samo 8 minuta"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sir - 30 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • beli luk - 1 čen
  • so - po ukusu
  • maslac - 20 g
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ako je moguće pripremite bele šolje za kafu sa tanjirom. U čašu razbijte jedno jaje. Dodajte vodu do 1 cm ispod vrha čaše.

Takođe uradite i sa drugim jajetom. Stavite čaše sa jajima u mikrotalasnu i pokrijte tanjirom.

Uključite na 3 minuta mikrotalasnu i imate gotovo jaje.

U odgovarajući tanjir sipašjte kiselo mleko, izmrvite sir i iseckajte beli luk. Odozgo stavite jaja.

Prelijte rastopljenim maslacem i proprženom alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: