Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka od tikvica i pirinča

Musaka od tikvica i pirinča

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Musaka od tikvica i pirinča2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Dručačija, ukusnija i izuzetno sočna musaka. I ne, nismo zaboravil meso - ova je specijalno za naše prijatelje vegetarijance"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada (srednje)
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 100 ml
  • paradajz - 150 ml (iz tegle)
  • aleva paprika - 1 supena kašika (ravna)
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • mirođija - po ukusu
  • za preliv
  • kiselo mleko - 500 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 supena kašika, prepečeno
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi izdinstajte sitno iseckan luk sa malo vode dok ne omekša, dodajte tikvice, isečene na kockice, ostavite jelo da se dinsta oko 5 minuta, periodično mešajte.

Dodajte paradajz, pirinač i promešajte. Ostavite tako dok pirinač ne upije tečnost i dodajte alevu papriku, mešajte kratko. Prebacite jelo u odgovarajući pleh i prelijte sa 3 šolje vrele vode, dodajte začine i pooslite.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni da se peče.

Pripremite preliv tako što umutite jaja sa kiselim mlekom i (preporučujem) prepečeno brašno, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Kad pirinač bude polugotov, ravnomerno rasporedite preliv i pecite samo na gornjem grejaču dok preliv ne dobije boju po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: