Dekine ćufte

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
15/08/2018
"Ovde je baka bacila kecelju i rekla dedi da se snađe sam. Vi ocenite da li je uspeo u tome "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano329
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Koristiti ohlađeno meso. Svinjetinu i teletinu samleti, pa razvući u odgovarajućoj posudi. Dodati sitno naseckane stari crni i mladi luk.

Dodati i začine: kašičicu kumina, so i biber po ukusu. Preporučuje se da se kumin i biber samelju neposredno pre pripreme jela, tako da imaju jaku aromu i prijatan ukus. Dodati jaja, peršun i sodu.

Kriške hleba potopiti u vodu, iscediti i dodati u mleveno meso. Početi sa mešenjem. Dobro umesiti mleveno meso za 15 minuta, da bi se sjedinili svi začini.

Oblikovati ćufte, tako da budu vazdušaste. Uvaljati ih u brašno i pržiti na vrućem ulju sa obe strane.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar