Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Korneti od lisnatog testa sa domaćim kremom

Korneti od lisnatog testa sa domaćim kremom

ažurirano:
GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14740687
Korneti od lisnatog testa sa domaćim kremom
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Volimo da idemo u goste kod ljudi koji nas služe sa domaće pripremljenim kornetima od lisnatog testa, punjenih kremom."

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g, slatko
  • orasi - 100 g
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 6 supenih kašika
  • šećer - 8 supenih kašika
  • maslac - 60 h
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite lisnato testo da odstoji. Razvijte testo i isecite na trakice po 2 cm. Uvijte trakice na metalni kalup /kornete/.

Prethodno kalupe namažite uljem. Poređajte u pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotovi.

Umutite jaja, šećer i brašno sa 2-3 supene kašike mleka, da dobijete homogenu smesu. Preostalo mleko stavite na vatru da provri i u njega dodajte maslac.

Kad mleko provri dodajte smesu od jaja i dodajte vanilu. Kuvajte još 4-5 minuta dok se ne zgusne. Skinite krem od jaja sa vatre i ostavite da se ohladi.

Napunite krem u kornete i pospite isekanim orasima.

Korneti od lisnatog testa sa domaćim kremom su veoma ukusni.

Pogledajte takođe kako da napravite pužiće od lisnatog testa ili omiljene korpice od lisnatog testa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: