Način pripreme
Ribu isecite na komade - od svakog filea napravite 3 parčeta. U duboki tanjir stavite brašno. U drugi duboki tanjir umutite jaja, a u treći sipajte prezle. Poređajte tanjire jean do drugog ovim redom.
Ribu pripremite za prženje. Prvo jednu vrstu, a zatim i drugu. Komad ribe uvaljajte u brašno. Potopite ga u jaja. Uvaljajte ga u prezle. Stavite komade na dasku za sečenje. Ponovite postupak sa svim komadima ribe.
Obe vrste ribe poređajte na odvojene daske za sečenje. Odvojite ih, kako bi znali koju ribu konzumirate.
U tiganj sipajte ulje i zagrejte ga. Ispržite ribu sa obe strane. Posolite ribu. Prokelj operite i presecite na pola. Beli luk očistite i iseckajte na listiće.
U tiganj stavite maslac i istopite ga. Dodate prokelj.
Poklopite i dinstajte. Promešajte povremeno. Sklonite poklopac i dodajte beli luk. Sve dobro upržite. Začinite sa malo soli.