Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pohovana bela riba sa tartar sosom

Pohovana bela riba sa tartar sosom

ZoriZori
Guru
8982905k
Pohovana bela riba sa tartar sosom
Fotografije: Zori
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Pohovanu belu ribu sa tartar sosom serviramo sa limunom i pomfritom. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • file bele ribe - 700 g argentinskog oslića, bakalara ili druga riba
  • so
  • biber - za posipanje
  • brašno - za uvaljivanje
  • za pohovanje
  • pivo - 350 ml
  • brašno - 130 g
  • skrob - 130 g prirodni
  • belance - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • za tartar sos
  • žumanca - 3 komada
  • ulje - 60 ml
  • sirće - 1 kašika
  • senf - 1 kašika
  • so
  • biber - po ukusu
  • vorcestershire sos - 1 kašika
  • mirođija - 1 kašika, vrhovi
  • kiseli krastavci - 2 komada
  • kapari - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa ribom tako što filete isečemo na odgovarajuće komade i začinimo solju i biberom sa svih strana. Ostavljamo po strani da se dobro začini riba.

Za to vreme pripremamo tartar sos, kao što ćemo prvo napraviti domaći majonez: umutimo blenderom 3 žumanca sa 1 kašikom sirćeta, 1 kašikom senfa i postepeno dodajemo ulje uz neprekidno mućenje blenderom na velikoj brzini.

Začinimo solju i biberom, dodajemo 1 kašičicu Vorčersteršir sosa u majonez, sitno iseckane kisele krastavce, kapare i vrhove mirođije (može i suve). Ostavite sos u frižideru da se ohladi.

Za pohovanje, u posudi pomešamo suve sastojke, dodajemo belance i pivo i promešamo.

Svaki komad ribe prvo lagano uvaljajamo u brašno, dobro utapkamo, a zatim umočimo u smesu za pohvanje.

Pohovanu ribu pržimo nekoliko minuta na dobro zagrejanom ulju, okrećući je. Ocedimo na kuhinjskom papiru i poslužimo sa tartarom.

Pohovanu belu ribu sa tartar sosom serviramo sa limunom i pomfritom.

Prijatno!

Pogledajte i koja riba je pogodna za pohovanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: