Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pohovana bela riba sa pivom

Pohovana bela riba sa pivom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11320394
Pohovana bela riba sa pivom
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Krhki pohovani riblji fileti servirani sa čeri paradajzom i nežnim dresingom od majoneza."

Potrebni sastojci

  • bela riba - 1 komad, krupna
  • jaja - 3 komada
  • pivo - 1 šolja, svetlo
  • so
  • biber
  • kukuruzno brašno
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo belu ribu i osušimo je.

Isečemo belu ribu pažljivo na filete i sklanjamo preostale kosti.

Posipamo svaki filet ribe sa dve strane sa malo soli i bibera.

Uzimamo odgovarajuću posudicu ili duboki tanjir. U njemu umutimo jaja. U njih dodajemo pivo i brašno i so po ukusu. Promešamo.

Spremamo tiganj sa nelepljivim dnom, sipamo u njega masnoću i stavljamo ga na ringlu da se zagreva.

Uzimamo filet ribe, potapamo ga u smesu za pohovanje i pržimo ga u tiganju dok ne bude gotov sa obe strane.

Pohovana riba se servira topla, a može da se iscedi sok od limuna preko nje.

Za garnirung bele pohovane ribe sa pivom koristila sam zelenu salatu, dodala sam čeri paradajz i dresing od majoneza i senfa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: