Ukusne tikvice punjene mlevenim mesom i piričem

31/08/2018
"Interesantno, ukusno i korisno jelo za današnji dan"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano322
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i nakon toga sečemo ivice tikvica. Isečemo ih na dva dela (po dužini) i uz pomoć kašike izvadimo unutrašnjost.

Za nadev: Oljuštimo luk i šargarepu. Luk sitno isečemo, a šargarepu izrendamo. Isečemo unutrašnjost tikvica i izrendamo paradajz.

U tiganj stavljamo malo ulja ili maslinovog ulja da se ugreje. U ugrejanu masnoću sipamo luk. Pržimo dok ne postane providan i u njega dodajemo mleveno meso.

Uz pomoć drvene kašike ili viljuške gnječimo mleveno meso da se izmrvi, u njega dodajemo izrendan paradajz, šargarepu, unutrašnjost tikvice, so, alevu papriku i na kraju očišćen pirinač. Ostavljamo još nekoliko minuta i skidamo naš nadev sa vatre.

U pleh poređamo izdubljene polovine tikvica i punimo ih nadevom. Ako nam je ostalo smese, rasporedimo je u pleh, dodajemo malo vode i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni.

Pečemo oko 1 sat (dok nadev ne bude gotov i dok tikvice ne omekšaju) pre nego što isključimo rernu, stavljamo rendani kačkavalj na tikvice. Vraćamo u rernu i isključujemo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar