Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Svinjetina sa krompirom i boranijom

Svinjetina sa krompirom i boranijom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Svinjetina sa krompirom i boranijom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Iz seoskih gozbi, koje ćemo uvek jesti sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • boranija - 200 g, sveža
  • krompir - 400 g
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • čubar
  • so
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na zalogaje ili na veće komade. Luk sitno sečemo. Oljuštimo paradajz i sečemo ga ili rendamo. Krompir očistimo i sitno isečemo.

Očistimo boraniju, operemo je, sečemo i potopimo na minut-dva u vrelu vodu.

Pržimo ivice mesa. U njih dodajemo isečen luk. Ostavljamo da se dobro izdinsta. Kad meso bude skoro gotovo, dodajemo boraniju.

Stavljamo alevu papriku i sipamo čašu vode. Dodajemo ostale začine.

Pomešamo brašno sa malo vode i dodajemo u jelo. Sipamo sa vodom i ostavljamo da vri dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: