Teleća džigerica na kafanski način

02/09/2018
"Tako je, gutaćete gladno dok ne pripremite ovakve džigerice sami kod kuće "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano357
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleća džigerica - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvena
  • luk - 2 glavice
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite papriku i luk i isecite ih. Luk isecite na polumesec, papriku na kratke trakice, a šargarepu na krugove. Džigericu dobro operite hladnom vodom i isecite na komade srednje veličine.

U odgovarajućoj posudi ugrejte ulje i pržite džigericu dok ne bude gotova. Teleća džigerica se prži malo duže nego svinjska. Kad bude gotova, izvadite rešetkastom kašikom i posolite i pobiberite.

U preostaloj masnoći propržite povrće i kad bude gotovo dodajte uz nerpestano mešanje alevu papriku. Vratite džigericu u šerpu i dobro promešajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar