Način pripreme
Od listova aluminijumske folije pravimo 20 korneta. Namažemo ih uljem, pleh u kome ćemo peći roščiće obložimo aluminijumskom folijom i namažemo sa malo ullja.
Lisnato testo sečemo na tanke linije po dužini i uvijamo oko korneta od folije, da dobijemo roščiće. Poređamo ih u pleh, uz pomoć četke namažemo smesom od umućenog žumanca i ulja i posipamo semenom suncokreta.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na srednjoj rešetki sa uključenim ventilatorom na 200 stepeni oko 10 minuta ili dok ne dobijete lepu zlatnobraon boju.
Kad se roščići ohlade, skidamo kornete i počinjemo da ih punimo.
Prvo stavljamo nekoliko svežih listova bejbi spanaća, dodajemo 1 supenu kašiku tarama kavijara, crni kavijar i na kraju u svaki roščić stavljamo po jedan rep škampa i po jedan sveži struk mirođije.
Ukrađavamo tanjir ili oval kriškama limuna i serviramo uz odgovarajuće piće.
Prijatno i živeli!