Pržene tikvice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
05/09/2018
"Jednostavne pržene tikvice, a mi ih gledamo i gladnimo - toliko ih volimo "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano567
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, male
  • ulje - za prženje
  • so - po ukusu
  • mirođija - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se očiste, operu i osuše.

Uključujemo ulje da se zagreje, za to vreme sečemo tikvice.

Prvo, isečemo tikvice po sredini, nakon toga svaku polovinu sečemo na ne mnogo debele trake.

Nakon što se ulje zagreje, pažljivo sipamo unutra sve tikvice (ulje treba da prekriva tikvice), pržimo dok ne bude gotovo, nakon čega rešetkastom kašikom okrećemo da se isprže i sa druge strane.

Vadimo gotove tikvice na kuhinjski papir da upije masnoću. Posipamo solju i serviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar