Pogačice sa jajima i sirom

06/09/2018
"Ukusne punjene pogačice za ručak, ako ne verujete, probajte!"
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 773
  • Pregledi tokom meseca742
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 100 ml
  • kvasac - 20 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • nadev
  • sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • mocarela - 50 g
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite kvasac u mlaku vodu i pomešajte u posudi sa šećerom. Ostavite da se aktivira. Sipajte u brašno, dodajte kiselo mleko, so i ulja. Mešajte viljuškom, posle zamesite meko testo. Ostavite na toplom danadođe. Gotovo testo podelijte na 4-6 loptica. Svaku razvucite na elipsu.

Sa obe strane napravite dva proreza odozdo do gore, oko 2 cm, a posle isecite na dve tanke trakice, uvijte ih i učvrstite u jednom kraju. Oblikujte kao čamce. U posudi umutite jaja, odvojite pola žumanca za premazivanje.

Dodajte izmrvljen sir i sitno iseckan sveži peršun. Dobro promešajte. Pogačice poređajte u pleh, namazan uljem i punite nadevom, ivice namažite umućenim jajetom. Mocarelu isecite na komade i rasporedite odozgo na svaku pogačicu.

Ugrejte rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte tople za ručak. Prijatno! Ideja za ove pogačice kao čamce je Vanje Đorđević, zahvalni smo joj na tome!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar