Tikvice punjene pirinčem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
07/09/2018
"Ako postane toplo bacamo se na lakša jela, kao što su ove tikvice punjene pirinčem "
Priprema50 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno140 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano507
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tikvice i izgrebite im koru nazubljenim delom noža. Prepolovite ih i izdubite, nakon toga blago posolite iznutra.

U 200 ml ulja (ili manje ako tako više volite) propržite isečen mladi luk i šargarepe 10 minuta. Dodajte opran pirinač i dolijte litar vrele vode. Dinstajte 15 minuta u rerni i nakon toga ostavite da se ohladi, ali ne mešajte.

Dodajte u pirinač sitno isečen paradajz, biber, peršun, mirođiju, so i jedno belance. Promešajte i napunite tikvice, potapajući im krajeve u brašno.

Poređajte ih u posudu za pečenje i prelijte preostalim uljem. Dolijte i vrelu vodu, koja treba da prekrije dve trećina posude, posolite i stavite da se paku dok ne budu gotove.

Umutite kiselo mleko, žumance, preostalo brano sa oceđenim bujonom od tikvica. Sipajte smesu u posudu i ostavite da provri. Pri serviranju pospite preostalim isečenim peršunom i mirođijom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar